Család

Ha anya dolgozik, a gyerek elhízik?

Egy friss amerikai kutatás eredménye szerint minél több nő dolgozik a családanyaszerep betöltése mellett, annál több kisgyerek lesz hajlamos a túlsúlyra vagy az elhízásra.
Ha anya dolgozik, a gyerek elhízik? Olvass tovább!
„Egyik gyerekemet jobban szeretem, mint a másikat”

Az USA 10 városában végzett vizsgálatban 900 általános iskolás korú gyerek vett részt. Az eredmények alapján a kutatók úgy vélik, hogy minél több évet tölt egy anyuka aktív munkával, annál magasabb lesz gyermekének BMI-indexe.  A BMI-értékünket egyébként úgy kaphatjuk meg, hogy a kilogrammban mért testtömegünket elosztjuk a méterben kifejezett magasságunk négyzetével.

Az öthavonta mért értékek tükrében elmondható, hogy egy átlagos magasságú gyerek nagyjából fél kilóval többet hízott az elvárt, normálisnak mondható súlynövekedéséhez képest. Különösen a hatodik osztályosok – ők a legidősebbek, akik részt vettek a vizsgálatban – körében volt megfigyelhető a súlygyarapodás.

Ha anya dolgozik, a gyerek elhízik?

A valódi okot még keresik, mivel a kutatás szerint nem csak a szülői felügyelet nélkül töltött idő, a tévézés, vagy a sportok hiánya a felelős mindezért. Egy teória szerint a probléma gyökere abban rejtőzhet, hogy az édesanyáknak egyszerűen nincsen annyi idejük egészséges ételeket vásárolni és elkészíteni, hiszen a munka egyre több idejüket köti le. A gyerekek így aztán sok esetben előrecsomagolt vagy gyorséttermi étellel laknak jól, amik igencsak bővelkednek mind zsírban, mind kalóriában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top