Család

A pizza illatába is belehalhat

A 2 éves Christopher Merrett számos ételallergiája mellett már a pizza illatára is akár végzetes anafilaxiás sokkot kaphat.
A pizza illatába is belehalhat  „Minden betegségnek megvan a saját meséje”

Az essexi Colchesterben élő kisfiút nemrégiben azért kellett kórházba vinni, mert megfogott egy bevásárlókocsit, amin tejmaradványok voltak, de a gyurma, a festék és zsírkréta összetevői is allergiás reakciót váltanak ki nála.

Christopher édesanyja, a 35 éves Michelle akkor vette észre, hogy a kisfiával valami nem stimmel, amikor az anyatejről a tehéntejre próbálta átszoktatni fiát. Christopher fertőzést kapott, így szójatejre szoktatták, de arra is allergiásnak bizonyult. A vizsgálatok kimutatták, hogy allergiás még a tojásra, búzára, valamint a hisztamin- és szulfáttartalmú gyümölcsökre. Az előbb említett bevásárlókocsin lévő tejmaradványok miatt is három hetet töltöttek kórházban. Az édesanya hozzátette: tisztának látszott, de aztán pár perc múlva a szája és a kezei elkékültek. Valószínűleg az ujjait – amivel hozzáért a kocsihoz – bedugta a szájába, amire valamilyen tejtermék kerülhetett.

Fotó: dailymail.co.uk
Christopher és édesanyja
Fotó: dailymail.co.uk

„Amikor otthon vagyunk, nem ehetünk pizzát, mert allergiás az illatára. Emlékszem, amikor a Pizza Hutban voltunk a lányom születésnapján, ahogy odaértünk. elkezdett köhögni és prüszkölni. Akkor ismertem fel, hogy ez allergia miatt van” – mondja az édesanya.

Michelle-nek és férjének nem kis erőfeszítés a munkájuk mellett órákat tölteni az alkotórészek olvasgatásával. Alapos kutatást végeztek az interneten, hogy olyan speciális ételeket találjanak fiuknak, amit meg tud enni, így nem hiányoznak az étlapjáról a finomságok sem.

Mivel Christopher allergiája súlyos, így a szülők egy teljes szekrényt tartanak fent az élelmiszereinek, hogy megakadályozzák, hogy más ételek beszennyezzék azokat. A hűtőben és a sütőben is megvan a saját polca. Christopher karkötőt is hord, amelyen szerepel, hogy milyen ételek válthatnak ki nála allergiás reakciót, mi az, amit kerülnie kell.

A szülők most azon aggódnak, hogy mi lesz Christopherrel az iskolában, hiszen már az óvodából is ki kellett venniük allergiája miatt. Létrehoztak egy weboldalt is, ahol más, hasonló cipőben járó szülőknek próbálnak segíteni. Christopher közben az allergiamentes ételek tesztelője lett, amelyet Amerikából hoznak be.

Forrás: dailymail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top