Család

Fel sem ismerni: 70 kilót dobott le az év fogyókúrázója

Az anyuka már attól tartott, hogy nem láthatja felnőni a gyerekeit. Tudta, hogy tennie kell valamit.

A 31 éves Claire Alshop soha nem volt kimondottan vékony, de a gyerekei születése után annyira elengedte magát, hogy közel 135 kilóra hízott.

Hatalmas túlsúlya miatt egyre sokasodtak az egészségügyi problémái, és komolyan aggódni kezdett a saját és a gyerekei jövője miatt. „Belegondoltam, hogy 40 éves koromra vajon mekkora leszek? 220 kiló vagy annál is több? Fogom látni felnőni a gyerekeimet? Találkozom valaha az unokáimmal? Tudtam, hogy tennem kell valamit” – idézte fel aggodalmait egy brit lap riportjában.

70 kiló a különbség

70 kiló a különbség

Forrás: The Mirror

 

Bár többféle diétát is kipróbált, ezek nem vezetettek eredményre, ezért 2011 januárjában csatlakozott egy fogyókúrás klubhoz. Belekezdett egy speciális diétába, melynek lényege, hogy továbbra is ehette a kedvenc ételeit – többek között húsokat, krumplit és pitéket –, épp csak más receptek szerint kellett azokat elkészíteni.

Claire egyébként imád sütni, és rengeteg tortát készít a rokonoknak, barátoknak, így a fogyókúrája alatt is komoly kísértésnek volt kitéve. Végül kikísérletezett néhány diétás tortareceptet, amiket nem csupán ő maga, de a fogyiklub többi tagja is örömmel fogyasztott.

Az anyuka a diétának és a rendszeres testmozgásnak köszönhetően bő másfél év alatt 70 kilótól szabadult meg: a régi és a mai fotóit nézve mintha két külön ember lenne. Sokkal aktívabb életet él, mint korábban, a gyerekeivel is több dolgot tud közösen csinálni, egy jótékonysági futóversenyen lefutotta a 10 kilométeres távot. A fogyókúrás klubban idén őt választották meg az év fogyókúrázójának.

„Nem akartam, hogy a gyerekeimnek szégyenkezniük kelljen, vagy csúfolják őket miattam. Most olyan szüleik vannak, akikre büszkék lehetnek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top