Család

Piacon keresnek házastársat gyermekeiknek a szülők

Ha akarja az érintett, ha nem.

A kínai Sanghaj városában hetente két alkalommal rendezik meg az úgynevezett „házasságpiacot”, ahol a szülők vagy más rokonok keresnek házastársat felnőtt, de még hajadon, illetve nőtlen gyermekeiknek.

A(z) “Mit szólnál, ha a szüleid keresnének neked (házas)társat?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Felháborodnék.

A házasodni vágyók, illetve gyermeküket kiházasítani szándékozók 5 hónapos időtartamra nagyjából 700 forintnak megfelelő összegért helyezhetik el a hirdetésüket tartalmazó papírt a piac helyszínéül szolgáló parkban. A hirdetésben fel kell tüntetniük az illető életkorát, szülővárosát, iskolai végzettségét, foglalkozását, jövedelmét, testmagasságát, illetve néhány mondatos jellemzést lehet írni a személyiségéről, illetve hogy milyen értékeket tart fontosnak. Sokan akadnak, akik egyáltalán nem is tudnak arról, hogy a szüleik ily módon keresnek nekik házastársat, és csak akkor szembesülnek vele, amikor be akarnak mutatni nekik valakit.

Kínában nagyjából 20 millióval több 30 év alatti férfi él, mint nő, viszont Sanghaj városában mégis a hajadon nők vannak többségben, így nekik nehezebb párt találni. A profi házasságközvetítők akár 100 ezer forintnak megfelelő összeget is elkérnek a szolgáltatásaikért, és nem vállalják el a 33 évnél idősebb nőket, így azoknak a kétségbeesett szülőknek, akik nem engedhetik meg maguknak a magas díjat, illetve a lányuk már elmúlt 33 éves, marad a házasságpiac.

Forrás: dailymail.co.uk
Forrás: dailymail.co.uk

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top