Család

Már nem a hetedik a kritikus év

A közösségi média a párkapcsolatok tönkremenetelét is felgyorsította.

Már nem a hetedik év számít kritikusnak, ugyanis a párkapcsolatok manapság 2 év és 9 hónap után érnek véget a leggyakrabban – állítja egy brit tanulmány.

A kutatásban közel 2000 olyan felnőtt vett részt, akinek komoly kapcsolata vagy házassága az elmúlt két évben bomlott fel, gyermeke viszont nem született az ex-partnerétől. A kutatók azt találták, hogy a kapcsolatok hosszát meghatározza, hogy a pár házasságban él-e: a válaszadók 24 százaléka házas volt, 41 százalék együtt élt, míg 35 százalékuk külön élt a partnerétől a szakítás előtt.

A résztvevők és expartnereik 79 százaléka használta aktívan a kapcsolatuk idején a közösségi oldalakat, 54 százalékuk pedig úgy véli, hogy a közösségi média szerepet játszott abban, hogy a párkapcsolata tönkrement. 34 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy az exe az egyik közösségi oldalon ismerkedett meg, vagy flörtölt valakivel, miközben vele élt párkapcsolatban.

A válaszadók mintegy ötöde vallotta be, hogy belerohant a párkapcsolatba, mert úgy érezte, hogy a közösségi oldalakról már jól ismeri a másikat. 12 százalék pedig azért (is) szakított, mert a közösségi oldalakon látta, hogy más párok mennyire boldogok, és ez segített neki felismerni, hogy az ő kapcsolata nincs rendben.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top