Család

Elajándékozná felesleges embrióit a 48 éves nő

Szétosztaná adományozott embrióit egy ausztrál nő azzal a feltétellel, hogy a megszülető gyerekek és családjaik évente egyszer találkoznak, és tartják a kapcsolatot a közösségi médián keresztül.

A 48 éves Natalie Lovett, aki az Egyesült Államokba utazott, hogy vásárlás útján jusson petesejthez és spermához, miután 7 éven át sikertelenül próbált teherbe esni Ausztráliában, 18 hónapos kislánya számára szeretne egy nagy családot.

Egy feltétele van

A nőnek még 25 adományozott embriója van az Egyesült Államokban, amelyeket gyermektelen családoknak akar odaadni, azzal a feltétellel, hogy a testvérek évente egyszer találkoznak, mivel nem fogják ismerni donor szüleiket. “A szerződésben foglaltak szerint a testvérek és családjaik évente egyszer összegyűlnek, és remélem, hogy ezt tiszteletben is fogják tartani” – mondta Lovett.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Pénzt kapnak a donorok

Kate Bourne, az asszisztált reprodukciós beavatkozásokkal foglalkozó victoriai hatóság munkatársa szerint azonban a megajándékozottak egyike sem fogja tudni beültettetni az embriót Ausztráliában, mivel – tekintve, hogy a donorok pénzt kaptak – az ellentétes lenne a bevett gyakorlattal. “A gyermek iránti vágy rendkívül erős lehet, és az emberek kétségbeesetten szeretnének szülővé válni. Néhányan hatalmas távolságokat is hajlandóak megtenni, hogy kielégítsék ezt a szükségletüket” – tette hozzá Bourne.

Ilyen fotókat ritkán lát az ember a megtermékenyítésről és a
Ilyen fotókat ritkán lát az ember a megtermékenyítésről és a magzatról!

Olvass még az embriókról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top