nlc.hu
Család
Egyre több gyermek él szegénységben Magyarországon

Egyre több gyermek él szegénységben Magyarországon

Aggasztó adat: 2007 és 2014 között több mint kétszeresére emelkedett a szegénységben élő gyermekek száma Magyarországon.

Az elkölthető jövedelem majdnem Magyarországon a legalacsonyabb a fejlett ipari államok táborában, a gyerekszegénység drámaian növekszik – írja a Világgazdaság a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) friss tanulmányára hivatkozva.

Az OECD huszonkilenc országot vizsgált, elsősorban a gyerekek és a fiatalok esélyeinek tekintetében. Kiderült, hogy 2007 és 2014 között hazánkban növekedett a legnagyobb mértékben a szegénységben élő gyermekek száma. A magyar gyerekek az OECD-tagországok átlagánál rosszabb körülmények között élnek, 16,5 százalékuk olyan családban nő fel, amelyben nincs kereső szülő.

Bár hazánkban a fiatalok kevésbé szenvednek környezeti ártalmaktól, mint más tagországokban, az iskolát nem tartják túl megterhelőnek, és a szüleikkel is könnyen szót értenek, mégis, a tagországok tizenévesei közül a legkevésbé elégedettek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top