Család

Az alacsony jövedelmű férfiaknak osztozniuk kellene a feleségükön

Meglehetősen hajmeresztő és embertelen ötlettel állt elő egy professzor a Kínában komoly problémát jelentő nőhiány megoldására.

Az egy gyermek politika, illetve a fiúgyermekek előnyben részesítése miatti szelektív abortuszok következtében Kínában ma minden 100 leánygyermekre születésekor 117 fiú jut. Ennek következtében a nőhiány máris drámai mértékű, 2020-ra pedig akár 30-40 millió agglegény is élhet majd az országban.

Xie Zuoshi kínai közgazdászprofesszor szerint a probléma leginkább kézenfekvő megoldása az lenne, ha az alacsonyabb jövedelemmel rendelkező férfiak közösen osztoznának egy feleségen. A professzor az elméletet arra alapozza, hogy mivel a nőhiány miatt a nők komoly értéket képviselnek, ezért a jobb anyagi helyzetben lévő férfiaknak nagyobb esélyük van a nősülésre, míg a szegényebbek nagyobb valószínűséggel maradnak agglegények. Azonban ha több szegényebb férfi összefogna, közösen kereshetnének maguknak egy feleséget, akit aztán megosztanának egymás között.

Xie Zuoshi
Xie Zuoshi

A professzor elmélete az emberi tényezőket gyakorlatilag teljesen figyelmen kívül hagyja, szerinte  a nő tulajdonképpen egyfajta áru, amivel kereskedni lehet. Nem meglepő, hogy a javaslaton tömegek háborodtak fel, erkölcstelennek és jogellenesnek titulálva azt.

A professzor azonban tartja magát ahhoz, hogy az ötlete működőképes, és egyes szegényebb régiókban ma is előfordul, hogy például két fiútestvér közösen vesz feleségül egy nőt, majd boldogan és harmonikusan élnek. Mindemellett Zuoshi azzal érvel, hogy ha a férfiak megosztanák a házassággal járó pénzügyi felelősséget, akkor több pénzt tudnának félretenni, ami jót tenne a gazdaságnak is.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top