Család

7 év börtönt kaptak a szombathelyi csecsemőrablók

Elsőfokú ítélet született a 2014 nyarán történt szombathelyi csecsemőlopás elkövetőinek ügyében.

2014. július 9-én egy szombathelyi pár ellopott egy csecsemőt a Markusovszky kórház szülészetéről. A nő azt tervezte, hogy a sajátjaként neveli fel a kislányt, de a rendőröknek még aznap sikerült megtalálniuk a gyermeket a pár lakásában, ahol a vádlottakat elfogták.

A szerdán zajlott tárgyaláson a 39 éves nőt és a 32 éves férfit a családi jogállás megváltoztatásának kísérletében és a személyi szabadság megsértésében találta bűnösnek a Szombathelyi Járásbíróság. Első fokon hét év börtönre ítélték őket.

Pénzt akartak követelni

A bíróság nem jogerős ítéletéből kiderült: az elsőrendű vádlott elterjesztette magáról, hogy gyermeket vár, a csecsemőre azért volt szüksége, hogy Ausztriában dolgozó, jó jövedelmű korábbi élettársával elhitesse, a gyerek tőle van, és komoly összegű tartásdíjat követelhessen a férfitől.

A vádlottak előzetesen Vas megye több kórházában is terepszemlét tartottak, közben gyermekholmikat szereztek be mielőtt elkövették a csecsemőlopást.

Az ügy harmadrendű vádlottját is bűnösnek mondta ki a bíróság, a vád szerint a 24 éves nő is részt vett a kórházakban végzett terepszemléken, sőt a másodrendű vádlott által készített hamis tanulói munkaszerződést felhasználva jelentkezett is munkára szülészeti osztályon, hogy információkat szerezzen. A fiatal nő azonban később meggondolta magát, és a gyermek elhozásában már nem vett részt.

A bíróság a harmadrendű vádlottat hamis magánokirat felhasználásának vétségében bűnösnek mondta ki, ezért 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, ami meg nem fizetés esetén 200 nap szabadságvesztésre változtatható át.

Az ítéletet az ügyész és a harmadrendű vádlott tudomásul vette. Az elsőrendű és a másodrendű vádlott akik a bíróság döntése szerint továbbra is előzetes letartóztatásban maradnak , valamint védőik enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top