Család

18+: Háborog az internet, amiért a Facebook letiltotta ezt a gyerekszülős fotót

Az egész internet felháborodott, amiért egy elképesztő szülős fotón kiakad a Facebook, a meztelen celebek viszont maradhatnak.

A lélegzetelállító fotó egy anyukát örökít meg, amint állva, saját kezei közé szüli meg kisbabáját. A képet egy kanadai, szülésekre specializálódott fotós, Morag Hastings készítette, aki Apple Blossom Families nevű Facebook-oldalára posztolta a hihetetlen felvételt.

Háborog az internet, amiért a Facebook letiltotta ezt a gyerekszülős fotót +18

Csakhogy a Facebooknak ez sok volt: letiltották a fotós oldalát, mert – indoklásuk szerint – a Facebook szabályzatával ellenkeznek az olyan képek, amelyen nemi szervek egyértelmű megjelenítése látható. 

A kérdés már csak az – és ez okozta a fotós és a tiltást ellenzők felháborodását –, miért maradhat fent Kim Kardashian szó szerint mindent láttató meztelen fotója, és miért törlik le ezt a lenyűgöző pillanatot megörökítő fotót? 

#liberated #confidence thats what birthing women should feel when they share their birth images and I shouldn't feel scared to post educational material. Facebook has a double standard when it comes to birth images and it needs to be stopped. I have been put on a 30 day ban and my business page has been threatened to be unpublished for posting an image that fits inside of Fb's community Standards and I can't defend myself as they don't have a place to dispute. ???? It's 2016 change needs to happen and it needs to happen soon. Feel free to repost or go here http://tiny.cc/bringbackABF for a less graphic meme to share. #appleblossomfamilies #FBStopCensoringBirth #bringbackAppleBlossomFamiles #womenarebeautiful #birthisnotporn #birthisbeautiful #birthphotography #getwiththetimes #birthphotographer #standingtogether @birthwithoutfear @bumpbirthandbeyond

Morag Hastings (@birthphotographer) által közzétett fénykép,

Természetesen érthető, ha valaki elfordítja a fejét a képtől, hiszen valóban sokkoló. Ugyanakkor se erőszakos, se szexuálisan obszcén tartalomnak nem minősül, hanem egy nagyon is természetes élethelyzetet mutat be. 

Forrás: The Stir

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top