Család

Kórházi fertőzés miatt kellett eltávolítani a 30 éves nő méhét

Diána 30 éves, és többé nem szülhet. Már az is szerencse, hogy egy kórházi fertőzés következtében ikreinek nincs semmilyen maradandó károsodása.

Az utóbbi időben rendszeresen jelennek meg kórházi fertőzéssel kapcsolatos hírek: legutóbb például a SOTE bőrklinikájáról írtunk, ahol nem volt gumikesztyű (ezek hiánya erősen növeli a fertőzés kockázatát), nem sokkal előtte pedig arról szólt a fáma, hogy húsevő baktérium ölhetett meg egy beteget.

Most is a húsevő baktériumról van szó

Diána jelenleg 30 éves, ikreit 2009-ben szülte, de a szülés után el kellett távolítani a méhét egy kórházi fertőzés következtében. A nála diagnosztizált MRSA-t a köznyelv húsevő baktériumként ismeri. “A mai napig rosszul érzem magam, ha azokra a nőkre gondolok, akiknek a szülése rendben zajlott – mesélte a Blikknek az asszony, akinek gyerekei hét hónapra születtek, és sokáig élet és halál közt lebegtek. – De nemcsak hogy a szülés nem volt nálam normális, de a gyerekeimet sem tudtam rögtön magamhoz ölelni.”

Nem lett könnyebb

Diána azóta elvált, muszlim férje azért hagyta el, mert lányokat szült neki, a magánéleti válságot pedig később újabb egészségügyi probléma követte. “2014-ben petefészekcisztát diagnosztizáltak nálam. Két hónap múlva operáltak, akkor a kismedencénél bélösszenövéseket is felfedeztek. Másnap CT-ztek, és újra kés alá feküdtem. Az összenövések és a ciszta eltávolítása során azonban sérültek a belek, így azok egy részét is el kellett távolítani” – mesélte Diána, akinek egy ideig sztómazsákkal kellett élnie.

Irány a bíróság?

Az asszony kártérítést szeretne a kórháztól, és próbált peren kívüli egyezséget kötni. Szerinte az orvosok nem kellő gondossággal jártak el, és a problémát már korábban észlelniük kellett volna. “Ötmillió forint kártérítést kértünk, de elutasítottak” – mesélte az anyuka, akinek ügyvédje, dr. Ábrahám László szerint ezt a kérdést egy polgári peres eljárásban igazságügyi orvosszakértő tudná eldönteni. A kórház állítja, hogy megfele­lően végezték a műtétet, amelyben előfordulhatott műtéti kockázat. “Az egészségügyi törvényben rögzített elvárható gondosság elvét az álláspontom szerint megszegték” – véli Ábrahám.

Diána szomorú, mivel jelenlegi párjának nem szülhet már, ezért egy külföldi béranya szerződtetésén gondolkodnak.

(via Blikk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top