Család

Lebénult szülés közben egy nő az érzéstelenítő miatt

Az epidurális injekció miatt deréktól lefelé lebénult a fiatal kismama.

Irrum Jetha élete legboldogabb pillanatát élte meg, mikor hosszú vajúdás után első alkalommal foghatta kézbe kislányát. Azt nem gondolta, hogy a kórházi ágyából soha többé nem fog tudni egyedül kiszállni.

Irrum a gerincvelőbe adott epidurális injekció miatt bénult le, amivel a szülési fájdalmakat enyhítették. Az érzéstelenítő injekció gyakran használatos, és általában bonyodalom nélkül megteszi hatását, de ritka esetekben bénulást is okozhat mint ezúttal is.

Lebénult szülés közben egy nő az érzéstelenítő miatt

A fiatal kismama azért kapott injekciót, mert kamaszkorában szívelégtelenséggel küzdött, és nem szerették volna, ha a szülés leterheli a szívét. Mikor Irrum a szülés után órákkal sem érezte lábait, az orvosok elkezdtek aggódni, majd a vizsgálat során be is igazolódott balsejtelmük, azaz hogy Irrum gerincében a ritka epidurális hematóma alakult ki, egy olyan, az injekció által okozott vérrög, ami lebénította a nőt deréktól lefelé.

A tragikus eset után a család azt fontolgatja, hogy beperelik a kórházat és a hibával vádolt orvosokat.

Forrás: DailyMail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top