Család

Imádja az internet a holokauszttúlélő dédnagypapa és dédunokája közös képét

A dédszülők rendkívül hálásak a sorsnak, hogy megérhették dédunokájuk születését. Ezt a hálát ünnepli ez a rendkívüli fotó is.

Amikor Jessica Glatt egy évvel ezelőtt megosztotta saját Facebook-oldalán a szóban forgó fotót, még nem tudta, hogy az néhány héttel később vírusszerű terjedésnek indul. A Today.com című amerikai hírmagazinnak elárulta, nagyon meghatotta az a rengeteg pozitív visszajelzés, amit a nagypapájáról és a gyermekéről készült közös kép váltott ki. 

“Sokáig gondolkodtam azon, hogy megosszam-e a képet. Legfőképp azért, mert a nagypapám, Max nem szerette volna. Zavarta, hogy látszik rajta az a számsor, amit még a haláltáborban kapott” – nyilatkozta Jessica. Hónapokba telt, mire meggyőzte nagypapáját, hogy a kép éppen emiatt a számsor miatt igazán különleges. “Lehet, hogy mostanra a gonoszság szimbólumává vált, de ezen a képen, együtt a kislányommal a túlélés jelképévé változott.”

 

Jessica végül nagypapája tudta nélkül tette közzé a képet, ám mikor látta a pozitív fogadtatást, úgy döntött, megosztja nagyszüleivel is azt. “Megtanítottam nekik, hogyan használhatják a Facebookot, majd otthagytam őket a képpel és az alá érkezett kommentekkel” – mondja az amerikai nő, majd hozzáteszi, nagyszülei aznap késő estig a hozzászólásokat olvasták meghatottan.

Mi, túlélők évről évre egyre kevesebben vagyunk, hogy elmeséljük a történetünket. Reméljük, hogy ez a kép is hozzájárul majd ahhoz, hogy az emberek sose felejtsék el azt a hatmillió embert, akik akkor és ott elvesztek.

Olvass még több cikket család témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top