Család

“Nem, én nem leszek a gyerekeim legjobb barátja. Annál jobban szeretem őket”

Lassan az egész világot bejárja a videó, amit egy háromgyeres anyuka töltött a Youtube-ra arról, szerinte miért nem egészséges, ha egy szülő a gyereke barátja akar lenni.

Kristina Kuzmic, a háromgyerekes amerikai anyuka május 16-án töltötte a Youtube-ra a szóban forgó, kicsit több mint két perces felvételt. Mióta csak vezetni kezdte a Fun&strict parenting elnevezésű blogját, rendszeresen töltöget ilyen és ehhez hasonló felvételeket az internetre, azt azonban álmában se gondolta volna, hogy ez a mostani online kirohanása ilyen nagy siker lesz. 

Pedig az lett, a felvételen ugyanis Kristina arról beszél, miért nem támogatja, ha a szülő a szülőségen túl gyermeke legjobb barátja is szeretne lenni. A videóban Kristina egy nagy doboz fagylalt társaságából jelentkezik be, majd kezdetnek mindjárt közli is a nézőkkel, hogy most épp mindhárom gyereke nagyon haragszik rá valamiért. Aztán hozzáteszi, egyáltalán nem érdekli, gyermekei mit gondolnak róla.

 

Szülőként az első és legfontosabb feladatom, hogy szeressem a gyermekeimet. Ám ez korántsem jelent egyet azzal, hogy mindent megteszek nekik, amit csak akarnak. Sőt! Egészséges, decens emberi lényeket szeretnék nevelni, olyan embereket, akikkel, ha felnőnek, én is szívesen lógnék… Nyugodj meg, ha helyesen cselekszel és neveled a gyerekeidet, akkor a haragjuk csupán átmeneti lesz” – mondja Kristine.

A fiatal anyuka egyébként hisz benne, hogy a szigorú, következetes nevelés és egy jó nagy adag humor segítségével gyermekei kreatív, szórakoztató, céltudatos és humoros felnőttekké válnak majd, akiknek a társaságában lenni tényleg öröm.  

Olvass még többet a gyereknevelésről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top