Család

Anyja tudtával, “nevelési célzattal” molesztálták a tinilányt

Borzalmas részletek derültek ki egy molesztálási ügyben Pécsen. Az anya rokona volt a tettes...

 A tinilány anyját heti rendszerességgel látogatta egy férfi rokon, aki egy gyülekezet tagja volt. Többször próbálta “jó útra téríteni” a lányt, akinek az anyjával kitalálták, hogy nevelési célzattal leitatják, és a férfi a nő tudtával molesztálja.

 Megegyeztek, hogy a férfi kikötözi az ágyra az akkor 13 éves lányt, és szexuális cselekményeket végez vele, hogy a gyerek ne legyen prostituált, és “megtapasztalja azt, hogy milyen érzés, ha elrabolják és megkötözik”.  A lány ellenkezett, folyamatosan segítségért kiáltott, de az asszony nem ment be a szobába. A férfi azt is felvetette: próbálják ki, mennyi alkoholt tud meginni a lány, aki lerészegedett, ezután tovább molesztálta.

A tavaly február óta előzetes letartóztatásban lévő vádlottak ügyvédei felmentést kértek. A férfi jogi képviselője azt mondta, hogy védence az eljárásban következetesen tagadta a bűncselekmény elkövetését. A férfi az utolsó szó jogán ártatlanságát hangoztatta, és “szexuálisan szinte inaktívnak” nevezte saját magát. A bíróságtól felmentését kérő anya az eljárás során részben a férfira, részben magára terhelő tett vallomást.

Nyolc, illetve öt év fegyházbüntetés kaptak. A bíró az ítélet indoklásában jelezte: közösülés nélkül követtek el szexuális erőszakot. A gyermeknek semmilyen érdeke nem fűződött ahhoz, hogy terhelő vallomást tegyen a vádlottak ellen, ha a bűncselekmény nem történt volna meg.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentésért fellebbeztek, az ügyész három nap gondolkodási időt kért. A törvényszék meghosszabbította a vádlottak előzetes letartóztatását. Az ügy tárgyalását a Pécsi Ítélőtáblán folytatják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top