Család

Pozitív terhességi tesztekkel kereskednek a nők

Egyre több amerikai kismama csinál sajátos módon üzletet a terhességéből.

Pozitív terhességi teszt eladó!“Terhes vagyok és 20 dollárért adok neked egy pozitív terhességi tesztet. Nem érdekel, mit teszel vele” – hirdeti portékáját egy manhattani kismama az egyik online aukciós oldalon. Nem ő azonban az egyetlen, aki  a várandósságát kihasználva ily módon tesz szert bevételre: egyre több – elsősorban amerikai – állapotos nő árul pozitív terhességi teszteket az interneten.

A “terméket” előszeretettel vásárolják olyan nők, akik ki akarják csikarni a párjuktól a lánykérést, de féltékeny és/vagy megcsalt barátnők és feleségek is, akik úgy akarják visszakapni, magukhoz láncolni a partnerüket, hogy azt állítják, gyereket várnak tőle, esetleg épp ellenkezőleg, úgy akarnak bosszút állni, vagy szabadulni egy kapcsolatból, hogy elhitetik a párjukkal, hogy másvalakitől várandósak. A felhasználási lehetőségeknek csupán a vásárló fantáziája szab határt. Hogy mindez mennyire tisztességes vagy sem, illetve hová vezet például egy ily módon kiprovokált eljegyzés, persze számos kérdést felvet.

Amerikában minőségtől függően akár már 1 dollárért is hozzá lehet jutni egy terhességi teszthez, míg a megbízhatóbb márkák 10-20 dollárba kerülnek. A kismamák a pozitív teszteket – szintén márkától függően – általában 20-50 dollárért kínálják, vagyis jellemzően az eredeti ár duplájáért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top