Család

10 jel, hogy a párkapcsolatod miatt vagy boldogtalan

Amikor valaki kiegyensúlyozott párkapcsolatban él, akkor az látszik rajta, az élet minden területére kihat, beragyogja a szürke hétköznapokat is. Ha viszont boldogtalan vagy, mérgező az a kapcsolat, akkor nyilván ennek az ellenkezője igaz.

Nem annyira tündököl ebben az utóbbi esetben az ember. Inkább szorongóvá válik, sőt akár depressziós tüneteket is mutathat, mert a legtöbb időt a hozzá legközelebb állóval tölti el, így a legnagyobb hatással is a társa van rá. Megmutatjuk azt a 10 jelet, amiből kiderítheted, hogy téged vajon a párkapcsolatod tart-e vissza a boldogságtól:

1. A veszekedések hatással vannak az alvásodra és az étvágyadra

Ha már annyit veszekedtek, hogy az bármilyen formában hatással van az alvásritmusodra és étvágyadra – kevesebbet vagy többet alszol/eszel miatta –, akkor biztos, hogy a kapcsolat lefelé húz. Ha vannak olyan napok, amikor nem bírsz tőle aludni, és az étel az egyetlen vigaszod, akkor nem jó úton jársz.

2. Elkerülöd azokat, akiket szeretsz

Gyakran kerülöd a szeretteid társaságát, mert nem bírsz már hazudni nekik a párkapcsolatodról, vagy nem akarod megosztani velük, milyen valójában az életed a párod mellett.

10 jel, hogy a párkapcsolatod miatt vagy boldogtalan

3. Korlátozva érzed magad

Azért nem találkozol bizonyos emberekkel és azért nem csinálsz dolgokat, amiket szeretnél, mert a párodnak nem tetszenek. Ideges lesz tőle, ha a barátaiddal elmész szórakozni, úgyhogy inkább már nem is próbálkozol. Biztos így akarsz élni hosszútávon?

4. Nem haladsz a céljaid felé

Rengeteg ötleted van, amit meg szeretnél valósítani – karrier vagy hobbi szinten –, de valahogy sosem teszed meg az első lépést, hogy el is érd a céljaidat. Valószínűleg a párkapcsolati problémáid nagyban felelősek azért, hogy bénultnak érzed magad.

5. Az emberek azt mondják, megváltoztál

Úgy tűnik, mintha nem is önmagad lennél. Érezted már azt, hogy te sem tudod, ki vagy valójában? A párkapcsolatod nem biztos, hogy a legjobbat hozza ki belőled, inkább olyan, mintha sűrű ködben élnél.

6. Folyton bizonytalannak érzed magad

Szorongsz, mert nem látod, merre tart az életed, merre fejlődik a párkapcsolatod, mintha elvesztenéd az életkedvedet.

10 jel, hogy a párkapcsolatod miatt vagy boldogtalan

7. Mindenhez engedélyt kell kérned

Tartasz attól, hogy már bármiről is megkérdezd a párodat, mert tudod, hogy több rossz, mint jó származhat belőle, ha nem tetszik neki, amit csinálni szeretnél. Minden apró lépésedről be kell számolnod és előre engedélyt kérned, mielőtt cselekednél.

8. Nehezen hozol döntéseket

Ha olyan helyzetben találod magad, amiben nehezen hozol döntéseket, lehet, hogy abban a fázisban vagy, amikor már nem akarsz kockáztatni, annyira félsz a következményektől. Tipikus érzelmi bántalmazott reakció.

9. Megkérdőjelezed a párkapcsolatodat

Azon kapod magad, hogy olyanokon tűnődsz, mint hogy “Minden kapcsolat ilyen? Ez normális?” Ha már ez a kérdés felmerül, akkor biztos nem normális, főleg, ha gyakran kételkedsz benne, hogy ez vajon tényleg szerelem köztetek.

10. Állandó hiányérzeted van

Lehet, hogy egy személy hiányzik vagy egy másik élet. Esetleg csak annyi fogalmazódik meg benned, hogy hiányzik, hogy jól érezd magad. Amikor egy rossz párkapcsolatban élsz, akkor úgy érezheted, valamiről folyton lemaradsz. És valóban így van: a saját lehetőségeidről, életedről maradsz le, ha folytatod.

Olvass többet a párkapcsolatról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top