Család

Leleplezték a testvérkapcsolatok titkos világát

Tudj meg mindent a testvérviszonyok gyermek- és felnőttkori hatásairól!

Mit tehetsz, hogy a gyerekeid jobb testvérek legyenek? Miért van ekkora különbség a testvérek között? Miért reagálsz sokszor úgy, ahogy nem is akarsz? Tökéletesnek vagy fekete báránynak születünk? Igazak-e az egykékről, az ikrekről és a mozaiktestvérekről elterjedt vélekedések?

Minden kiderül L. Stipkovits Erika legújabb, november 8-án megjelent Ölelni és ölre menni – Testvérekről, nem csak szülőknek című könyvéből! Az NLCafén is rendszeresen publikáló klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta arra vállalkozott, hogy feltérképezi a testvérkapcsolatok titkos, szövevényes világát. Ez amúgy is a pszichológia kevésbé feltárt területe, holott a gyermekkori társas tapasztalatok, a testvér vagy annak hiánya, a születési sorrend és a szülők nevelési stílusa bizonyítottan meghatározza a felnőttkor érzelmi reakcióit, kapcsolatait és döntéseit.

L. Stipkovits Erika nem csupán átfogó képet ad a testvérviszonyok lélektani hátteréről, de kitér a testvér nélkül felnövő gyerekekre, a mozaikcsaládokra, a betegséggel együtt élő testvérekre, az ikrekre és a tragikus esetek feldolgozására is. Tesztjei és önállóan végezhető gyakorlatai segítenek abban, hogy feltárd, és rendezd kapcsolataidat testvére(i)ddel és tudatosan, sérülések nélkül tereld gyerkőcödet a jó testvérkapcsolat, ezáltal a harmonikus felnőttkor felé.

Részlet a Női vonalak c. filmből

Ráadásul november 9-én előadást is tart a szerző (18:30-tól a Budapest Music Centerben, jegyvásárlás itt), pontosan ebben a témában! Az élvezetes előadás – akárcsak a hiánypótló új kötete – tanulságos terápiás esetek és tudományos eredmények alapján mutatja be életünk leghosszabb, meghatározó erejű kötelékét: a testvérkapcsolatokat. Az előadás segít abban is, hogy belső bölcsességünkre hallgatva felismerjük (és ne félreismerjük!) problémáinkat, és megtaláljuk saját megoldásainkat.

Az izgalmas könyvet és a programot testvéreknek és egykéknek egyaránt ajánljuk.

Leleplezték a testvérkapcsolatok titkos világát

Olvass még testvérekről, testvérkapcsolatokról az NLCafén:

  • Egy videó, ami tökéletesen összefoglalja a testvéri szeretetet
  • 40 éve minden évben közös képet készít a négy testvér – fotók
  • Autista kisöccséről írt csodálatos fogalmazást egy magyar kisfiú
  • Gigafogyás: 100 kilót adott le együtt a testvérpár – fotók

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top