Család

Bicskával rabolta ki anyját, nyugtatót vett a pénzből

A fiatal férfi anyja nyakához szorította a bicskáját, ennek hatására kapott ezer forintot.

Egy 20 éves férfi anyjával, nevelőapjával és négyéves testvérével él együtt Szikszón. 2017 januárjában feldúlt állapotban érkezett haza, és előbb vacsorát követelt, majd pénzt. Anyja közölte vele, hogy nem ad pénzt. Ezen a férfi annyira feldühödött, hogy felkapott egy kést,és azzal fenyegetőzött. Ekkor nevelőapja még el tudta venni tőle az eszközt, és próbálta csitítani.

A vádlott elővette a bicskáját és anyja nyakához szorította, így követelte, hogy adjanak neki pénzt. Ennek hatására kapott ezer forintot, amit kevesellt, és tovább fenyegetőzött. Mivel több pénzt nem kapott, ezért elrohant otthonról.

A rabolt pénzből nyugtatót vásárolt, melyet azonnal be is vett. A férfit még aznap este őrizetbe vették, és előzetes letartóztatásba került. Korábban már volt büntetve rablás miatt, akkor felfüggesztett börtönt kapott, ennek próbaideje alatt követte el ezt a cselekményt.

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen. Fegyházbüntetést, közügyektől eltiltást, valamint a korábbi felfüggesztett büntetés végrehajtását indítványozta a bíróságnak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top