Család

Először szoptattak kisbabát az ausztrál parlamentben

Miközben sok helyen még azon is kiakadnak, ha egy anyuka közterületen szeretné megszoptatni kisbabáját, egy ausztrál szenátor a parlament üléstermében táplálta néhány hetes kisbabáját.

Az elmúlt néhány évben rengeteg vita folyt arról, hol illik és hol nem illik egy édesanyának megszoptatnia a gyerekét, és ennek kapcsán elég sok felháborodott anyuka és megnyilvánult a neten és a fizikai közösségi terekben. A közhangulat nyomására az ausztrál parlament tavaly változtatta meg szabályzatát úgy, hogy a kismamák szoptathassanak az épületben, de korábban nem éltek a lehetőséggel, egészen mostanáig.

Az ausztrál szenátor, Larissa Waters nemrégiben tért vissza szülési szabadságáról az ausztrál felsőházba, és az első ülésekre magával hozta két hónapos kislányát, Alia Joyt is. A napokban netes szenzáció lett, ahogy Waters a parlamenti ülésteremben táplálja a kicsit, így az első anyuka lett, aki szoptatott az ausztrál parlamentben.

Először szoptattak kisbabát az ausztrál parlamentben 

A szenátor később Twitteren jegyezte meg, hogy nagyon büszke, amiért kislánya az első baba, akit megszoptattak a parlamentben, és nagyon szeretné, ha még több nő venne részt a politikai életben.

 

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top