Család

Randizni akkor is kell, ha már ezer éve együtt vagytok

Ne gondold, hogy a randizós estéknek csak a párkapcsolatok első néhány hónapjában van helyük. Egy-egy kettesben töltött este fontosabb lehet a kapcsolatodban, mint gondolnád.

A kapcsolatok elején természetes, hogy egymást követik a randik, legyen szó mozizásról, romantikus vacsoráról vagy közös andalgásról valami szép helyen. Aztán a különleges esték átadják helyüket a hétköznapoknak, amikor már csak az otthoni tévézés vagy filmezés az egyetlen közös program. Azt hihetjük, ez természetes folyamat, szóval így is van rendjén, de ez egyáltalán nem igaz – nagyon is fontos lenne néha időt szánni a randizásra!

Randizni akkor is kell, ha már ezer éve együtt vagytok 

És a randizás alatt most nem azt értjük, hogy gyertyafényes vacsora mellett, hegedűssel a háttérben kell felvágnotok a bélszínszeletet. Elég egy olyan este, amikor csak egymásra összpontosítotok, kiléptek kicsit a napi rutinból, és tényleg megpróbáltok ráhangolódni a másikra. Párkapcsolati szakértők szerint a legjobb, ha erre hetente legalább egyszer képesek vagyunk időt szakítani, így ugyanis kiléphetünk a megszokásokból, abból a helyzetből, mikor már természetesnek vesszük a partner jelenlétét.

Az is szuper, ha találunk valami olyan, közös érdeklődésből fakadó elfoglaltságot, amelyet rendszeresen űzhetünk együtt: ha például szeretünk sportolni, és fontos az egészségünk is, járjunk közös jógára, vagy ha nyitottak vagyunk a kreatív foglalatosságra, elmehetünk együtt festőkurzusra vagy kerámia-tanfolyamra is. A lényeg, hogy megmutassuk, képesek vagyunk egy olyan speciális tér megteremtésére, ahol újra százszázalékosan odafigyelünk a másikra.  

 

HuffingtonPost

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top