Család

Nem szűnik meg a kaposvári Kaáli Intézet, csak átalakul

A hét éve működő meddőségi központban több száz pár vett részt lombikprogramban, körülbelül ezer gyerek született közreműködésükkel.

„Három évvel ezelőtt derült ki, hogy nem lehet természetes úton gyermekünk – idézte fel a nehézségeket Szabó Katalin. – 2015-ben a második beültetés volt sikeres, és ma már kétéves a kislányunk. Nekünk hatalmas segítség volt a Kaáli Intézet.” 

Kaáli Géza orvosprofesszor, az intézet alapítója tartja karjában az intézet húszezredik megfogant gyermekeit a Kaáli Intézet megnyitásának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. (Fotó: MTI)

Október közepétől azonban az intézet kiszervez bizonyos tevékenységeket, ám a mesterséges megtermékenyítéseket továbbra is itt fogják végezni – tájékoztatott a szülők által szervezett ünnepségen Moizs Mariann, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója. 

Moizs Mariann hozzátette: az állam a tevékenység átvételéhez szükséges anyagi támogatást biztosítja. „Meglesz a hely, a pénz, és lesznek dolgozók is. Az eszközökről tárgyalunk a Kaáli Intézettel. Zökkenőmentes átvételt szeretnénk, és ugyanolyan színvonalú szolgáltatást” – nyugtatta meg a szülőket a főigazgató.

A kaposvári meddőségi centrumba nemcsak a környékről, de a teljes régióból érkeztek párok. Sőt, volt olyan család, amely az Alföldről utazott a somogyi megyeszékhelyre, hogy végre gyermekük születhessen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top