Család

Egy hónapja fűtés és meleg víz nélkül él több szegedi család

Több család is fagyoskodni kényszerül Szegeden, miután a szolgáltató egy egész társasházat zárt ki a szolgáltatásból gázszivárgás miatt. Ha mindenki időben elvégezné a szükséges javítást, akkor is csak januárban kapcsolnák vissza a gázt a házban.

Meghökkentő riportot közölt a Délmagyar egy szegedi társasházban élő családról, ahol októberben kikapcsolták a gázt. Az egyik önkormányzati tulajdonú lakás bérlője a négyfokosra melegített konyhában mesélte el, hogy az egész társasházban nincs gáz, mert szivárogtak a csövek és a szolgáltató az egész házat kizárta a szolgáltatásból.

A gáz nélkül maradt családok, bár kaptak a szolgáltatótól egy-egy villanyradiátort és egy-egy hősugárzót, ezeket csak korlátozott ideig használhatják, mert a százéves ház vezetékei nem bírják a megnövekedett terhelést.

Az igaz, hogy az önkormányzati lakás bérleti díját – mivel komfort nélkülivé váltak a lakások – 35 százalékkal csökkentette a tulajdonos az átmeneti időszakra, de a lakók szerint ez nem megoldás.

Úgy nézünk ki, mint a rongypiac, annyira beöltözünk, és még tél sincs. Kezdünk lebetegedni, és sok az idős lakó a házban. A férjem a munkahelyén fürdik, és mos hajat, mi a fiammal itthon naponta másfél liter meleg vizet osztunk be, többet a vízmelegítőt sem merjük használni. Félünk, hogy a vízvezetékeink is szétfagynak

– panaszolta a Délmagyarnak Farkasné Pap Erika, a társasház egyik lakója.

A házkezelő szerint január elején várható, hogy megint lesz gázszolgáltatás, de legkésőbb a fűtési szezon végére biztosan megoldódik a helyzet. A lassú ügymenet oka az, hogy az ingatlankezelőnek minden munkát meg kell pályáztatnia, ami egyenként 30 napba telik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top