nlc.hu
Család

Se melegvíz, se fűtés egy zuglói társasházban

Hónapok óta fagyoskodnak egy zuglói társasházban

Augusztusban még azt ígérték, 2-3 hét alatt rendeződik a helyzet.
fűtés,

Az MVM augusztusban kikapcsolta a gázt egy zugló társasházban szivárgásra hivatkozva. Az azóta eltelt négy hónapban előrelépés nem történt az ügyben, az MVM, a kivitelező cég és a társasházi közös képviselet egymásra mutogat, miközben 28 lakás és félszáznál is több lakó maradt fűtés nélkül – írja a hvg.hu.

„A lakás több pontjában olyan hideg van, mint kint” – panaszolta az egyik lakó, aki – ahogy a többiek is – elektromos eszközökkel próbálnak fűteni és vizet melegíteni. Ez viszont amellett, hogy nem mindig hatékony, sem az áramszámlának, sem a villanyvezetékeknek nem tesz jót. A megnövekedett energiahasználat ugyanis többször lecsapta a biztosítékot, és ilyenkor az egész házban elmegy az áram; van, hogy az éjszaka közepén.

Nyáron, a gáz lekapcsolása után 2-3 hetet ígértek a helyzet megoldására. Most a fűtési szezon kellős közepén még mindig nem tudni, mikor áll helyre a szolgáltatás.

Az MVM-nél azzt nyilatkozták, hogy utolsó felülvizsgálat december 12-én van, és amennyiben az sikerrel zárul, visszakapcsolják a gázt.

Egy óbudai, tízemeletes lakóházban is hasonló a helyzet, ott két hónapja nincs gáz. Az épület mellett egy nagy gödör tátong, aminek az alján látszik két cső, de ezeknek a két vége egymástól fél méterre van. Össze kellene illeszteni őket, de ezt eddig még nem sikerült megugrani – számolt be a napokban az ott élők kálváriájáról a Telex.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top