Család

Hiába a fagyos idő, az iskola tiltja a meleg kabátot a diákoknak

Agyrém! Az iskola öltözködési szabályzata miatt kénytelenek fagyoskodni a diákok.

Hiába van rendkívül hideg idő, a brigtoni Patcham iskola csupán az öltözködési szabályzatnak megfelelő, vékony egyendzsekik viselését engedélyezi tanulóinak az intézmény területén. A diákokat figyelmeztették, hogy aki ettől eltérő, vastagabb kabátban jelenik meg, attól elkobozzák a ruhadarabot.

A gyerekek legfeljebb az iskola bejáratáig mehetnek a „szabálytalan” télikabátokban, ott elveszik tőlük és csak a nap végén kaphatják vissza. A másik lehetőség, hogy elcsomagolva maguknál tartják, így viszont az iskolatáska és a tornazsák mellett egy harmadik csomagot is cipelniük kell.

Az iskola területén viszont, amibe az udvar is beletartozik, csak az intézmény emblémájával ellátott dzsekit vagy pulóvert viselhetik. A napokban előfordult például, hogy az épületben megszólalt a tűzjelző, a diákokat pedig kihajtották az udvarra fagyoskodni.

A szülők felháborodtak az iskola döntésén. Akadtak gyerekek, akik megfáztak. Olyan diák is van, aki meleg plédeket visz magával az iskolába, hogy ne fázzon.

Az intézmény azzal védekezik, hogy a kötelező iskolai egyenruha arra szolgál, hogy a diákok közül senki se érezze magát kirekesztettnek amiatt, mert esetleg hátrányosabb helyzetű a társainál, és a családja nem engedheti meg magának a drága, márkás ruhákat. 

metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top