Család

Így teheted boldoggá a feleségedet – egy 21 éve házas férfi tanácsai

Mi lehet a titka azoknak a pároknak, akik évtizedekig együtt vannak, szemmel láthatóan boldogok és tűzön-vízen át kitartanak egymás mellett? Egy 21 éve házas férfi megosztotta a tapasztalatait a saját házasságáról.

1. Ha vitázol a pároddal, akkor a célod ne a győzelem legyen, hanem az, hogy megoldjátok a problémát.

2. A legerősebb párkapcsolatok két erős, boldog egyén között alakulnak ki, nem pedig két megtört lélek között, akik egymástól teszik függővé a boldogságukat.

3. Legyél kreatív. Bármelyik idióta képes rávetni magát a feleségére és elhalmozni bókokkal. De ez nem jelent semmit. Helyette inkább használd a kreativitásodat és találj új módszereket, hogy örömet szerezz a feleségednek. Például a feleségem nehezen tud elaludni, mert folyton agyal valamin. Én meg a régi számítógépes játékokért rajongok. Úgyhogy minden este, amikor lefekszünk, előveszem valamelyik régi, unalmas játékomat, a feleségem nézi, ahogy játszom, aztán belealszik. Az utolsó gondolatai így a játékból vannak, tündérekkel, manókkal meg hasonló lényekkel álmodik.

4. A szüleim 34 éves házasságából tanultam meg azt, hogy mindig a párkapcsolatuk volt számukra az első, nem helyezték elé még a gyerekeiket sem. A házasságunk a legfontosabb, minden körülmények között.

5. Mindig jusson eszedbe, hogy a házasságodat kell táplálni, nem magadat. Lehet, hogy ez azt jelenti, hogy nem saját magadra költöd el a fizetésedet vagy azt, hogy az ország másik végébe költözöl a feleséged munkája miatt, mindegy, a lényeg, hogy a házasság érdekeit nézed.

6. Soha ne viccelődj a feleségeden, pláne ne alázd meg mások előtt. Nincs olyan vicc, ami megérné azt, hogy megbántsd.

7. Támogasd, még akkor is, ha tudod, hogy nincs igaza. Próbálj neki tanácsot adni, de lesznek napok, amikor mindegy, mit mondasz, mindenképpen belerohan a szakadékba. Ezeken a napokon csak csatold be a biztonsági övet, fogd meg a kezét és tarts vele.

8. Tanulj meg főzni. Nem olyan nehéz, mókás is, és rendkívül boldoggá tudod tenni a feleségedet, ha elkészíted neki a kedvencét.

9. A nehéz időkben állapodjatok meg, hogy együtt mentek végig az úton. Mondjátok ki hangosan. Emlékeztessétek rá egymást gyakran.

10. Ha hazaér a másik, kérdezd meg, hogy milyen napja volt és hagyd, hogy elmesélje. Amikor befejezi, kérdezze meg tőled ugyanezt és mesélj te is.

11. Amikor arról beszél a feleséged, milyen problémái vannak, akkor ne próbáld megoldani rögtön mindet. Hagyd, hogy kibeszélje magából, csak utána jöhetnek a tanácsok. A nők empátiát szeretnének először, ezzel készítik fel magukat a megoldásra.

12. Ne csald meg. Soha. Állítsd át az agyadat, hogy a más emberek iránt ébredt vonzalmat hogyan fojtsa el még csírájában. Soha ne hozd magad olyan helyzetbe, amiben túl közel kerülnél az ellenkező nemhez.

13. Takarékoskodj a pénzeddel, ne verd el mindenféle hülyeségekre. Beszéljétek át, mire fogjátok költeni, amit megspóroltok.

14. Ne sértegessétek egymást, lendüljetek át az apró súrlódásokon. Ha azt szeretné, hogy vegyél fel nyakkendőt, de te nem akarsz nyakkendőt hordani, akkor is csak vedd fel azt az átkozott nyakkendőt.

15. Öleld meg, amennyiszer csak tudod. Csókolj bele a nyakába akkor, amikor nem számít rá. Mondd el neki, mennyire szereted egy átlagos kedd délutánon.

16. Legyetek a legjobb barátok. A romantika, szex, randizás szép dolog, de akkor az igazi, ha mellette barátok is vagytok.

17. A feleséged fontos. Amikor épp elmeséli a napját, tedd le a telefonodat, ne bámuld a számítógépedet és hallgasd meg. Ne szakítsd félbe. Tegyél meg érte olyan dolgokat, amik erőfeszítést igényelnek. Tudasd bele, hogy számodra ő a világ közepe.

18. Legyen időtök külön. Tervezz fiús estéket, legyen hobbid és maradj aktív. Két külön személy vagytok, nem pedig egy sziámi ikerpár. A lelki egyensúlyotok érdekében töltsetek időt egymás nélkül is.

19. Soha ne csókold meg futólag. Meg úgy általában, félig semmit sem érdemes csinálni. Ha megcsókolod, akkor csókold meg rendesen.

20. Talán ezt kellett volna elsőnek írnom: a hosszú házasság leginkább a szerencsén múlik, hogy olyan feleséget találj, aki hajlandó elviselni a hülyeségeidet, amíg megtanulod, hogyan legyél igazi férfi mellette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top