Család

Nagyot változik a Happy Meal menü

Egészségesebb menüket, kevesebb mesterséges adalékanyagot ígér a McDonald’s a világ 120 országában.

A világ 120 országában, köztük Magyarországon is átalakítja a a Happy Meal menüket a McDonald’s – közölte a vállalat. A vállalásokat öt pontban foglalták össze, ebből az egyik a kiegyensúlyozott menükre vonatkozó kritériumokat tartalmazza.

2022-ig a Happy Meal menük legalább 50 százalékának meg kell felelnie a McDonald’s globális Happy Meal tápérték-kritériumainak. Ez azt jelenti, hogy

  • legfeljebb 600 kcal energiatartalommal;
  • az energiatartalom legfeljebb 10 százalékának megfelelő telítettzsír-tartalommal;
  • legfeljebb 650 mg nátriumtartalommal;
  • az energiatartalom legfeljebb 10 százalékának megfelelő hozzáadott cukor tartalommal bírhatnak.

A cég ezenkívül vállalja, hogy csökkenti a mesterséges adalékanyagok mennyiségét, feltünteti a tápérték-információkat, felelősen reklámoz a gyerekeknek, valamint az ajánlott ételek és italok fogyasztását ösztönzi.

A vállalat szerint a hazai hálózat folyamatosan fejlesztette a Happy Mealt, ezért számos szempontból már megfelelnek a vállalásoknak. Az itthon kapható menük nem tartalmaznak mesterséges aromákat és színezőanyagokat, nátrium-glutamát ízfokozót, több termékben pedig nincs tartósítószer. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top