Család

Mégis járhat a teljes csok a korábbi szocpolosoknak

Kétféle számítási mód lesz érvényben március 15-től a csokigénylések beadásakor, így azok is megkaphatják a teljes támogatási összeget, akik korábban elbukták a szocpolt.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, március 15-től új, könnyített szabályokkal lehet majd családi otthonteremtési kedvezményt igényelni. Az új szabályok megoldják azoknak az igénylőknek a helyzetét is, akik korábban elbukták a gyerekekre megelőlegezett szocpol-lakástámogatást. Az eddigi gyakorlat szerint le kellett vonni az igényelt csok összegéből a már visszafizetett szocpol összegét.

Az új szabályok értelében kétféle számítási mód lesz a csok igénylésekor, és azzal élhet az igénylő, amelyik számára kedvezőbb. A Bankmonitor értelmezése szerint az új módszerrel úgy is meg lehet állapítani a csok összegét, hogy figyelmen kívül hagyják azokat a gyermekeket, akik után az igénylő korábban már igénybe vett támogatást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top