Család

Két és fél teljes munkaidős állással is felér kisgyermekes anyának lenni

Egy új kutatás szerint a teljes munkaidős anyukák heti 98 órában húzzák az igát.

Az anyaság a világ legcsodálatosabb hivatása… és a legkeményebb is. Ezt bizonyítja az a friss amerikai kutatás, melyben 2000 kisgyermekes anyukát kérdeztek meg a heti rutinjáról. 

Aki eddig bele sem gondolt, mekkora meló anyának lenni, annak üzenjük, hogy a számok nem hazudnak: kiderült, hogy az anyaság nem csak egy, hanem két és fél teljes munkaidős állásnak is megfelel. Az anyák ugyanis átlagosan a hét 98 óráját töltik szülői kötelezettségeikkel, mint uzsonnapakolás, mosás, pelenkacsere, takarítás, főzés, és még sorolhatnánk.

A kutatásból az is kiderül, hogy az átlagos anya reggel 6 óra 23 perckor áll munkába és este 8.31-ig húzza az igát – azaz a hét 7 napján leküld egy-egy 14 órás műszakot. És hogy mi a helyzet a szünetekkel? A saját magára fordított idő igen csak szűkös: napi 1 óra 7 percben merül ki. Ennek fényében biztos, hogy hozzácsapunk még valamit az anyák napi ajándékhoz.

independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top