Család

Alacsonyabb lesz az ösztöndíj a Semmelweis Egyetemen, hogy a hökösök több fizetést kapjanak

Erről ráadásul maguk a hökösök döntöttek az orvostudományi karon. A dékán sem nézi jó szemmel a hallgatói ösztöndíjak csökkentését.

Csökkentik a hallgatói ösztöndíjakat a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, hogy a HÖK tisztviselők saját, közéleti ösztöndíjként utalt fizetésüket emelhessék. Erről pedig maguk a hökösök döntöttek – írja az Átlátszó Oktatás.

A blog korábbi adatai szerint volt olyan hökös, aki 2011 decembere és 2014 decembere között átlagosan havi 55 ezer forintot kapott. Ami jóval magasabb, mint a tanulmányi ösztöndíjak legmagasabb, 28 900 forintos összege.

A hallgatói ösztöndíjak csökkentését a dékán is problémásnak találja, a többi között azért, mert a hökösök ösztöndíját a munkavállalói alapbérhez igazítják. Ez azt jelenti, hogy az évről évre növekedő összeget is a hallgatói ösztöndíjakból fogják levonni, a dékán ugyanis más forrást nem lát erre.

Hunyady László azt kérte, gondolják át a döntést, már csak azért is, mert már zajlik a második félév, a hökösök elképzelése szerint pedig már márciusra kevesebb ösztöndíjat kapnának a hallgatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top