Család

Két év eltéréssel ugyanazon a napon állapítottak meg leukémiát a testvéreknél

Az orvosok szerint egy volt a millióhoz az esélye, hogy kétszer is megtörténjen, mégis megtörtént. Egy brit testvérpárt két év eltéréssel ugyanazon a napon diagnosztizáltak leukémiával.

Denny hároméves volt, amikor agresszív leukémiát állapítottak meg nála az orvosok. Azóta is folyamatosan kezeléseket kap, és bár állapota fokozatosan javult az évek során, az utóbbi időszakban ismét visszaesést mutat, folyamatosan kórházban kell tartózkodnia. Ám mindez nem volt elég tragédia a családnak, két évvel később ugyanazon a téli napon, mint amelyen Dannyt diagnosztizálták, kislányuknál, Marley-nál is leukémiát állapítottak meg az orvosok. 

Jelenleg a két kisgyerek párhuzamosan kapja a kezeléseket, amely a család minden pénzét és energiáját felemésztik. Az anyuka erre a hónapra várja negyedik gyermekét. Most abban remékenykednek, hogy az új baba köldökzsinórjából nyert őssejteket felhasználva talán megmenthetik két idősebb gyermekük életét. 

Amikor Denny-t diagnosztizálták, direkt megkérdeztük az orvosunkat, hogy kell-e aggódnunk a kisebbik lányunk miatt. Azt mondták, hogy a leukémia nem genetikailag öröklődő betegség és hogy egy a millióhoz az esélye, hogy egy családon belül kétszer is előforduljon. Velünk mégis megtörtént.

– emlékszik vissza élete két legborzasztóbb napjára a gyerekek édesanyja. 

(Forrás: The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top