Család

Rövidnadrággal védekeznek a diáklányok a szexuális zaklatás ellen

Mivel senki sem beszélt a brit diáklányoknak a szexuális zaklatásról, ezért maguk fejlesztettek ki egy módszert a szoknya alá fényképezés ellen: rövidnadrágot húznak.

Rövidnadrágot kénytelenek viselni az iskoláslányok a szoknyájuk alatt, hogy megakadályozzák azt, hogy a fiúk fényképet készítsenek a bugyijukról. A szexuális zaklatás e formája általánossá vált brit iskolákban.

Mary Bousted, a brit Tanárok és Oktatók Szövetségének elnöke szerint „az iskolák már nem biztonságosak a lányok számára”. A fiúk befényképeznek a lányok szoknyája alá, és úgy tapasztalja, hogy ezt a fajta szexuális zaklatást normálisnak tekintik. Szerinte összefüggés van a szoknya alá fényképezés elharapódzása és a kamerás mobilok elterjedése között, mert nem valószínű, hogy valaki normál fényképezőgéppel ilyet tenne.

„Kamerás telefonnal csak megnyom egy gombot és már el is küldte a képet. Valószínűtlen, hogy egy sima fényképezőgéppel ugyanezt ilyen könnyen meg lehetne tenni.”

Bousted tapasztalata szerint az iskolás lányok inkább rövidnadrágot húznak a szoknyájuk alá, mert sem a tanárok, sem a szülők nem mondták el nekik, hogy mit tegyenek ilyen helyzetben. Azt mondta: szerinte a gond az, hogy a lányok ilyen rutinszerű zaklatással találják szembe magukat, és maguktól ezt a módját fedezték fel annak, hogy óvják magukat.

„A lányoknak nem kellene rövidnadrágot viselniük, hanem sokkal jobb kapcsolat és szexuális nevelés kellene ahhoz, hogy megtanulják tisztelni magukat, és a fiúk is megtanulják tisztelni a lányokat.”

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top