Család

Újra kellett tanulnia járni a trambulinon megsérült kisfiúnak

Egy amerikai anyuka megosztotta a közösségi oldalon kálváriájukat, miután 9 éves fia egy játszópark trambulinján súlyosan megsérült.

A 9 éves Dominic egy  játszóparkban ünnepelte tavaly a szülinapját. Rosszul esett a trambulinon, és megsérült. Miután ezt látta a gyerekfelügyelő, arra kérte a kisfiút, hogy próbáljon meg felállni. Közben nem parancsolta ki a többi ugráló gyereket, így a további esésektől, lökésektől Dominic sérülése csak rosszabb lett. Végül többszörös lábcsonttöréssel és izomszakadással vitték kórházba, ahol hónapokig feküdt, majd újra kellett tanulnia járni. 

Az egészségügyi statisztikák szerint a trambulin a leggyakrabban végtagtörést okozó sporteszközök egyike a gyerekek körében. Az amerikai gyerekorvosok adatai szerint 2010 és 2014 között 581-ről közel 7000 esetre ugrott az ilyen sérülésekkel kórházba került gyerekek száma, valószínűleg amiatt, hogy az amerikaiak körében egyre népszerűbb játszóparkban ünnepelni a gyerekek születésnapját.

Dominic anyukája a posztjában mindenkit arra figyelmeztet, hogy jobb vigyázni ezekkel a parkokkal, példájukból okulva pedig olyan trambulinra semmiképpen se engedjék a szülők gyereküket, ahol egyszerre több kisgyerek ugrál. 

(Forrás: The Stir)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top