Család

Két meglepő dolog, amivel tönkreteszed a bizalmat a kapcsolatban

Azt hinnéd, hogy a bizalmat egy párkapcsolatban csak valami óriási nagy árulással, megcsalással lehet lerombolni, de van egy rossz hírünk: sokkal kevesebb is elég hozzá.

Dr. Katie és Gay Hendricks házassági tanácsadók szerint az alábbi két dolog például hamarabb tönkreteszi a kapcsolatot, mint első pillantásra gondolnánk.

1. A rossz híreket nem mondod el

Jó szándékból nem mondod el, mert néha az igazság fájdalmas, és kímélni akarod a másikat. Halogatod, mert úgy látod, sosincs itt a megfelelő alkalom. Ha rossz napja van, azért, ha jó napja van, akkor meg mert nem akarod elrontani a kedvét. Pedig a halogatás nagy hiba, mert ha késlekedsz, azzal csak egy csomó negatív érzést zársz magadba, ami miatt dekoncentrálttá válsz, aggódsz, de közben a párodnak fogalma sincs, hogy mi bajod van. Ettől aztán távolodni kezdtek egymástól, és oda az intimitás. Sőt a titkolózásnak akár még fizikai tünetei is lehetnek, ha elég sokáig fojtod el az érzéseidet, úgyhogy igazából sem magadat, sem pedig a párodat nem kíméled meg, ha nem mondod el az igazat.

bizalom párkapcsolat szakértő

Képünk illusztráció! Forrás: Unsplash

2. Nem veszel tudomást a párkapcsolati problémákról

Mert reménykedsz, hogy majd elmúlnak maguktól. Inkább letagadod magad előtt is, hogy tényleg problémáitok vannak, vagy – ami még rosszabb – rákened az egészet a párodra, hogy neked ne legyen dolgod a megoldással, nyomja az ő vállát a felelősség. Az egyik leggyakoribb ilyen konfliktus, amikor a szexuális élettel probléma van, de azzal hessegeted el, hogy azért nem kívánod már a másikat, mert felszedett magára egy kis súlyt, nem mos elég gyakran hajat, vagy csak mert utálod az anyósodat. Bármire ráfogod, csak ne kelljen az igazi problémával foglalkozni és a megoldást keresni.

Mindkét esetben csak azt éred el, hogy éket versz kettőtök közé, és elkezdődik a távolodás. Viszont amikor őszintén kiállsz a párod elé, csodák történhetnek. Inkább ezt az utat válaszd, még akkor is, ha nehéznek tűnik!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top