Család

6 okom volt megcsalni a pasimat

Az örök kérdés: miért csalják meg egymást az emberek? Egy végtelenül őszinte nő válaszol rá.

A megcsalás valószínűleg azóta folyik az emberek között, amióta lemásztunk a fáról. Vagyis biztos előtte is volt, csak akkor még nem vettük annyira a lelkünkre. De vajon miért tesszük ezt egymással, amikor pontosan tudjuk, milyen fájdalmas a másiknak a hűtlenségünk. Alexandra Foster nem ásta bele magát az emberi psziché rejtelmeibe, csupán azt tudja, hogy amikor ő megcsalta több pasiját is, akkor miért tette. Hat okot sorolt fel, ami szerinte a hűtlenséghez vezetett nála.

„Három pasimat csaltam meg, de közülük csak az egyik tudta meg, hogy hűtlen lettem. Nem tudnám azt mondani, hogy soha többé nem teszek ilyet, de azt tudom, hogy nem vagyok ettől rossz ember, mindig volt okom a megcsalásra. Pontosan hat okom volt rá.”

1. Könnyebb így szakítani

Főleg akkor használta Alexandra a szakításhoz a megcsalást, amikor nem tudott egy értelmes okot sem mondani arra, hogy miért nem akarja folytatni a párkapcsolatot. Így inkább főgonoszt csinált magából, hogy ne kelljen szembesülnie azzal a kényelmetlen helyzettel, ami egy magyarázkodós szakítás lett volna. Nem túl bátor húzás, tulajdonképpen ez is egy konfliktuskerülési módszer csupán, ami nem a legegyenesebb megoldás. Alexandra ezt úgy magyarázza, hogy az ő fejében addigra már véget ért a kapcsolat – csak ezt elfelejtette közölni a párjával –, ezért morálisan nem okozott számára problémát, hogy félrelépjen.

2. Nehéz ellenállni a csábításnak

Mert attól még, hogy komoly kapcsolatban élsz, nem vakultál meg – mondja Alexandra. Ez még rendben is lenne, de ugye ettől még nem kell mások ágyába is beleugrani. A hölgy azonban úgy gondolja, hogy valószínűleg nagyobb a libidója, mint az átlagnak, ezért nem tud ellenállni annak, ha vonzódik egy pasihoz.

megcsalás párkapcsolat hűtlenség

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

3. Néha csak a szexről szól az egész

Alexandra számára azok voltak a legjobb szexuális élmények, amiket a szexpartnerével élt át. Tudta, hogy sosem lesz köztük több, mindkettőjüknek volt párja mellette, és talán épp ez tette olyan izgalmassá az együttléteket. Ráadásul Alexandra nem is kedvelte igazán a pasit, mint embert, ezért nem volt nehéz az sem, hogy elkerülje az érzelmi kötődést. Nem gondolja, hogy ez árulás lett volna az akkori párjával szemben, hiszen nem érzett semmit a szeretője iránt. Lehet, hogy az exe másképp gondolná ezt, ha megtudná.

4. A szex nem nagy ügy

Bár tudja, hogy sokan nem értenek vele egyet, de Alexandra szerint ha csak szexelünk valakivel, az nem igazi megcsalás. Csak akkor számít annak, ha érzelmileg is hűtlenné válunk. Véleménye szerint az lenne az egészséges kapcsolat, ha hagynák élni egymást az emberek, azaz mindenki azzal szexelhetne, akivel csak akar. Már csak az eddigieknél egy fokkal kevésbé monogám pasit kell hozzá találni.

5. Olykor csak úgy megtörténik

Alexandra akkor követte el az első megcsalást, amikor az egyik üzleti útján találkozott egy házasemberrel, kicsit többet ittak a kelleténél és az ágyban találták magukat. Soha többé nem találkoztak, de abban a pillanatban elfogadhatónak tűnt a döntésük, mert magányosnak érezték magukat.

6. Mindenki változik

A megcsalás Alexandra esetében elég egyértelmű, hogy valamiféle védekező mechanizmus, és ezzel tisztában is van. Mindig akkor követi el, amikor veszélyben érzi a szabadságát, de ahogy idősödik, egyre inkább szeretne igazi párkapcsolatot, házasságot. Úgy döntött, hogy ha rátalál az igazi, akkor el fogja neki mondani a múltját, és reméli, hogy a szíve választottja bizalmat szavaz majd neki mindezek ellenére is.

Kapcsolódó cikkek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top