Család

Ha a férfi megnéz más nőt, hajlamosabb a hűtlenségre?

Attól még, hogy megfordul a szép nők után, nem lesz feltétlenül hűtlen a férfi.

Vékony jégen táncol az a férfi, aki a felesége szeme láttára nézeget más nőket, hiszen erre a legtöbb nő – joggal – harap. Caroline Madden párterapeuta szerint ugyanis ilyenkor nem azért lesznek idegesek a nők, mert félnek, hogy a férfi hűtlen lesz, hanem azért, mert sokaknál a nézelődés már az érzelmi megcsalás kategóriájába esik – amiről jól tudjuk, hogy jobban tud fájni, mint a fizikai.

„Attól még, hogy elkötelezett párkapcsolatban élsz, még nem vagy halott, természetes, ha észreveszed magad körül a szép embereket – mondta el Madden. – Amíg csak nézel, addig rendben van, csak arra kell vigyázni, hogy át ne lépd azt a vékony határt, ami elválasztja a nézést a hűtlenségtől.”

Ez a vékony határ a szakember szerint az, amikor felismered, hogy valakihez vonzódsz (ez rendben van), és utána lépéseket teszel, hogy kapcsolatba lépj vele valamilyen módon (ez nincs rendben).

„A legjobb családapákkal és férjekkel is elfordul, hogy azzal a felkiáltással, hogy ők soha nem vetemednének megcsalásra, közel kerülnek a nőhöz, akihez vonzódnak, és máris kész a baj. Ezért szoktam azt javasolni, hogy tartsanak távolságot mindenkitől, aki érzéseket kelt bennük, az a biztos.”

hűtlenség megcsalás párkapcsolat

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

Tehát nem azzal van a gond, hogy nézelődik a férfi, hanem ha elkezdi kifejezni az érdeklődését a másik nő iránt. Egyébként egy tavalyi tanulmányban is azt találták, hogy a vonzó nők nézése még nem teszi hajlamosabbá a férfit a hűtlenségre. 233 friss házaspárt kísértek figyelemmel a kutatás során három és fél évig, és kiderült, hogy azok a pasik, akik egy gyors pillantás erejéig megnézik a szép nőket, 50 százalékkal kisebb eséllyel csalták meg a feleségüket, mint azok, akik nem is néztek más nőkre.

Megkönnyebbülhetnénk ezek alapján, de Madden kétségek között hagy minket, amikor ezt írja: „Általánosságban, ha elkezded észrevenni a vonzó embereket magad körül, miközben házasságban, komoly párkapcsolatban élsz, az lehet annak is a jele, hogy valami hiányzik a kapcsolatból, aminek együtt kell utánajárni.”

Madden szerint azt sem árt szabályként lefektetni egy párkapcsolatban, hogy a férfi soha ne nézegessen más nőket a felesége jelenlétében, mert hatalmas tiszteletlenség ez élete párjával szemben. Ilyenkor teljesen jogos a feleség felháborodása és balhézása. A legjobb, ha akkor nézegetünk másokat, amikor a párunk nincs jelen, és csak megjegyezzük magunknak, hogy milyen szép, de nem lépünk kapcsolatba vele. Ebből így nagy baj nem lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top