Család

Német repülőt fogtak el a magyar Gripenek

Nem gyakorlórepülésen, hanem éles bevetésen vettek részt hétfőn a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjei, amelyeket egy néma repülőgép miatt riadóztattak.

Nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy, a németországi Riesa Göhlisből Nyíregyházára tartó kisrepülőgép hétfőn a déli órákban, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit.

A Wiper 28 típusú kisrepülőgép a repülési tervtől nem tért el, de Magyarország légterében nem vette fel a kapcsolatot a polgári irányítással. A határt átlépve Miskolc térségében, nem sokkal dél előtt a Gripen-pár elfogta, azonosította, majd a nyíregyházi repülőtérig kísérte a kisrepülőt. A feladat végeztével a Gripenek visszatértek a kecskeméti repülőbázisra.

Egy JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgép éjszakai kiképző repülésen az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, Kecskeméten 2016. október 25-én. Az éves kiképzési tervnek megfelelően október 18. és 28. között éjszakai repüléseket hajtanak végre a pilóták. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Egy JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgép éjszakai kiképző repülésen az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, Kecskeméten 2016. október 25-én. Az éves kiképzési tervnek megfelelően október 18. és 28. között éjszakai repüléseket hajtanak végre a pilóták – MTI Fotó: Ujvári Sándor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top