Család

Itt a nyár legjobb gyermekpályázata, a Legyél te is mesehős!

Legyél te is mesehős! címmel hirdetettek pályázatot kisiskolásoknak, akiknek filmet kell forgatniuk egy általuk választott könyvről.

Gyerekeknek szóló pályázatot hirdetett Legyél te is mesehős! címmel a Szívünk rajta gyerekkönyvajánló program, amit három éve indított el közösen a Libri-Bookline Zrt. és az UNICEF.

A pályázatra jelentkező diákok feladata, hogy a Szívünk rajta-matricát kapó könyvek listájából válasszanak ki egy mindannyiuk számára fontos művet, és mutassák be azt filmen, ami lehet némafilm, bábjáték, pantomim, hangosfilm is.

Az elkészült kisfilmek a Szívünk rajta YouTube-csatornáján, valamint a szívünkrajta.hu oldalon is elérhetőek lesznek, melyek közül a közönségszavazatok alapján választják ki a 10 nyertes pályaművet.

A legtöbb tetszést begyűjtő 10 osztály egy ötven könyvből álló csodás mesesarkot nyerhet, könyvespolccal és babzsákokkal kiegészítve, hogy mindig kéznél legyenek a legjobb mesekönyvek, és hogy mindig legyen hely és idő az olvasásra.

A Legyél te is mesehős! pályázatra május 13-ig lehet jelentkezni, és június 15-én már ki is derül, kik nyerték a szuper mesekönyvekből, babzsákokból és könyvespolcból álló mesesarkot.

Szívünk rajta program

A Szívünk rajta havonta mutatja be azokat a gyerek- és ifjúsági könyveket, amelyeket a program független zsűrije a legkiemelkedőbb műveknek talál. A könyvajánló program több mint 3 éve segít a szülőknek és gyerekeiknek megtalálni a számukra legérdekesebb könyveket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top