Család

Így teheti boldogabbá a párkapcsolatodat a Facebook

Nem nagyon kerülhető ki ma már a közösségi oldalak világa, és gyakran olvashatjuk róluk, hogy rossz hatással vannak a kapcsolatokra. De igazából rajtunk múlik, hogyan használjuk ezeket az oldalakat, akár még a párkapcsolat javára is fordíthatjuk az online életünket.

Több kutatást is találhatunk annak alátámasztására, hogy a közösségi oldalak még akár közelebb is hozhatják egymáshoz a szerelmeseket. A Carnegie Mellon Egyetem kutatásában azt vizsgálták, hogy a különböző típusú közösségi oldalak, hogyan hatnak az egyén szociális életére, általános közérzetére és egészségére. Azt találták, hogy ha közeli emberekkel tartjuk online a kapcsolatot, váltunk velük üzeneteket, akkor az erősíti az offline kapcsolatot is és jó hatással van a közérzetünkre.

A Princeton Survey Research Associates tanulmánya szerint pedig a felnőtt internet felhasználók 74 százaléka azt nyilatkozta, hogy a házasságára és párkapcsolatára pozitív hatással van az internet. Ráadásul már azt is kimutatták, hogy akik online párkeresőn ismerkedtek meg, azoknak a házassága általában boldogabb, ami mindenki számára remek hír, aki még csak keresi a párját.

Persze ahhoz, hogy a közösségi oldalak és az internet pozitív hatással legyen a párkapcsolatra nem elég annyi, hogy mindkét félnek van regisztrációja ugyanazon az oldalon.

Azon múlik a hatás, hogy tudják-e használni úgy, hogy erősítsék az intimitást és közben jól szórakozzanak együtt. Mert azoknál a pároknál, akik tudnak együtt nevetni, kisebb az esélye a szakításnak a Kansasi Egyetem kutatása alapján. Itt kifejezetten a humor hatásait vizsgálták a párkapcsolatoknál, és bizony azt találták, hogy a közös nevetéstől tovább együtt maradnak a párok.

Úgyhogy ha azt szeretnéd, hogy pozitív hatással legyenek a közösségi oldalak a párkapcsolatodra, akkor ossz meg minél több olyan tartalmat a pároddal, amin tudtok nevetni és amivel erősíted az intimitást. Lisa Petsinis életmódtanácsadó segít ebben öt tippel.

1. Posztolj kettőtökről menő helyszínekről fotókat

Vakációról vagy egy különleges helyszínről, amin esetleg ki vagytok öltözve, mentek épp farsangra, akármi lehet az, a lényeg, hogy számotokra értékes emlék legyen a képen. Ha folyamatosan posztolsz minden lépésetekről, az túlzás, tartogasd a legkülönlegesebb képeiteket a közösségi oldalakra, már csak azért is, mert a legtöbb boldog pár szereti megtartani magának a párkapcsolat egy részét, nem kürtölik világgá minden mozdulatukat.

párkapcsolat közösségi oldalak hatások

Képünk illusztráció – Forrás: Profimedia

2. Küldj a párodnak vicces gifeket, mémeket, videókat

Olykor a képek sokkal többet elmondanak, mint a szavak. Ha találsz egy vicces gifet vagy mémet, küldd el a párodnak, nevessetek együtt. A belsős poénok erősítik az intimitást, azt üzenik a párodnak, hogy érted őt és a humorát.

3. Tageld be azoknál a posztoknál, amikről azt gondolod, érdekelhetik

Olvasol egy posztot, ami őt is érdekelheti: nyugodtan tageld kommentben, hogy nézze meg, milyen izgalmas tartalmat találtál. Ugyanígy tagelheted, ha olyan videót látsz, amin a párod is nevetne vagy meghatódna szerinted. Ezzel azt jelzed neki, hogy érdekel téged, mit gondol, szeretnéd, ha mosolyogna és hogy tisztában vagy vele, milyen tartalmakkal szokott foglalkozni – azaz figyelsz rá a mindennapokban. De azért a tageléssel sem szabad túlzásba esni, használd ritkán, hogy értékes legyen.

4. Flörtölj és udvarolj neki üzenetben

A férfiak és a nők is szeretnek kedves üzeneteket kapni a párjuktól, ami túlmutat a „egy liter tej, három joghurt, egy kiló kenyér” típusú kommunikáción. Nyugodtan flörtölj vele néha, nem kell persze egész nap szexcsetelni, egy-két mondat bőven elég, amiben bókolsz neki, vagy emlékezteted, milyen jó volt a tegnap éjszaka (ha tényleg jó volt). Pár jól elhelyezett emojival is nyomatékosíthatod ilyenkor a mondanivalódat, amivel az érzéseidet jobban tudod közvetíteni.

5. Küldj neki privát meghívót egy kalandra

Olyan eseményre küldj neki meghívót, ami iránt tudod, hogy érdeklődik vagy a hobbija, mint például sziklamászás vagy egy színházi előadás. Ezzel a gesztussal azt mondod neki, hogy megérted őt, és szeretnél vele minőségi időt tölteni. De csak azt csináld, amiben te is jól érzed magad, ha mondjuk tériszonyos vagy, véletlenül sem szabad pont sziklamászást szervezni közösen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top