Család

Koraszülött ikrek életét mentették meg Budapesten

Az ikerpár egyik tagját újra kellett éleszteni, a másik újszülött lélegeztetésre szorult. A fantasztikus csapatmunkának köszönhető, hogy életben maradtak.

Koraszülött csecsemők életét mentették meg vasárnap Budapesten: az ikerpár egyik tagja halva született, újra kellett éleszteni, de testvére életéért is küzdeni kellett, ő lélegeztetésre szorult, és az édesanya is rengeteg vért vesztett. A mentősök hősies küzdelmének köszönhetően végül mindhármójuk életét sikerült megmenteni.

A TV2 riportja szerint a szülés korán, a 33. hétben és nagyon hirtelen indult be, a gyerekek pedig nem fordultak be, elakadtak a szülőcsatornában. A komplikált szülést végül az újpesti mentőállomás előtt vezették le. Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatója szerint egyedül a fantasztikus csapatmunkának köszönhető, hogy a kislányok még életben lehetnek.

A hírek szerint az ikreket és az édesanyát is stabil állapotban szállították kórházba, a körülményekhez mérten jól vannak.

A TV2 riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top