Család

Folytatódik a gyerekek kimentése a thaiföldi barlangból

Tegnap négy gyereket épségben kimentettek, de az ifjúsági focicsapat további 8 tagja és az edző még mindig bent van.

Öt mentőegység tért vissza a thaiföldi Tham Luang-barlanghoz, hogy folytassák a vasárnap megkezdett akciót.

Tegnap mentőbúvárok segítségével négy gyereket sikerült kimenteni az elárasztott barlangból. Mindannyian jól vannak, de kórházba szállították őket, ahol állandó orvosi felügyelet alatt állnak, és számos vizsgálaton kell átesniük.

A 11–16 évesekből álló ifjúsági focicsapat 8 tagja, valamint 25 éves edzőjük azonban továbbra is a barlangban van. Őket ugyanaz a mentőcsapat fogja kimenteni, amely vasárnap bent járt, hiszen ezek a búvárok már jól ismerik a terepet.

Az újabb bevetés előtt azonban alapos vizsgálatnak vetik alá a búvárokat, hogy megbizonyosodjanak arról, teljesen felkészültek. Pár napja ugyanis egy búvár meghalt az akció közben. A mentőakcióval sietniük kell, mert félő, hogy a további esőzések miatt a barlang azon részeit is elönti a víz, ahol a gyerekek meghúzták magukat.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn közölte: Magyarország felajánlotta segítségét a thaiföldi kormánynak a Tham Luang barlangrendszerben rekedt ifjúsági focicsapat kimentéséhez.

Az ifjúsági focicsapat tagjai edzőjükkel június 23-án tűntek el a Bangkoktól ezer kilométerre északra fekvő barlangrendszerben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top