Utazás

Meghalt egy ember a barlangban rekedt thai gyerekek kimentése közben

A haditengerészet elit alakulatának egykori tagja önkéntesként vett részt a mentőakcióban. A 38 éves férfi a barlangból kifelé jövet vesztette el az eszméletét.

Meghalt egy búvár az elárasztott észak-thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt tizenkét diák és edzője kimentésére végzett művelet közben.

A tájékoztatás szerint a 38 éves férfi, Szamarn Punan a thaiföldi haditengerészet elit alakulatának egykori tagja, önkéntesként vett részt a mentőmunkálatokban. Csütörtök este oxigénpalackokat helyezett el a barlangban az útvonalon, amelyen keresztül a bent rekedt csoportot kimenekíteni készülnek.

A férfi eljuttatta a palackokat a kijelölt helyre, majd a visszafelé vezető úton eszméletét vesztette. Megpróbálták újraéleszteni, de a kísérletek nem jártak sikerrel.

Az ifjúsági focicsapat tagjai és edzőjük június 23-án tűntek el a Bangkoktól ezer kilométerre északra fekvő barlangrendszerben. Az egész Thaiföldet mozgósító országos figyelem mellett hétfőn, csodával határos módon, élve találták meg őket.

Azóta orvosi vizsgálatnak vetették alá a 11 és 16 év közötti gyerekeket, állapotuk kielégítő, legtöbbjüknek csak csekély egészségügyi problémája keletkezett kilenc nap után a föld alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top