Család

Kiakadt az apa a szexista tusfürdőn

Egy londoni boltban szúrta ki a feliratában a férfiakat és a nőket egyértelműen megkülönböztető terméket.

Amikor Philip Green észrevette a Radox márka tusfürdőin található feliratokat, kikelt magából. Míg a férfiaknak szánt mosakodószer flakonjain az Érezd magad sportosnak, erősnek, emberfelettinek! szlogen díszeleg, addig a női változatain a varázslatos, mesés és egzotikus jelzők kaptak helyet.

A kozmetikai cégnél azt mondták, hogy mivel a termékeket mind a férfiak, mind a nők használhatják, emiatt különböző igényeket szolgálnak ki.

Great Radox promotions 3 for €4 on shower gels and liquid hand soap in store now #radox #everydaybargains #careplus

fairgreen careplus (@fairgreencareplus) által megosztott bejegyzés,

„A feleségem és a lányaim kétségtelenül sportosak és erősek, ezért meglehetősen ideges voltam, amikor megpillantottam a feliratokat. Semmiképpen sem fogom megvenni a Radox termékeit, amíg el nem távolítják a szexista címkéket. Mint tanár, sokat dolgozom az iskolában az egyenlő bánásmód előmozdításáért, ez a szexizmus pedig felér egy pofonnal. Azt gondolom, ezek a tusfürdők rossz üzenetet közvetítenek” – vélekedik Philip.

Mens special offers in store now! These mens shower gels from @radox_uk are only €2 each! 🙂 #SpecialOffer #Radox #2euro #Discount

✨ Roundwood Pharmacy ✨ (@roundwoodpharmacy) által megosztott bejegyzés,

„A nők is lehetnek erősek és hatalmasak, a férfiak pedig varázslatosak. Elítélem, hogy a nőket csak egyféleképpen akarják látni. A mindennapi szexzimus olyan mélyen gyökerezik a kultúránkban, hogy az emberek túlnyomó többsége nem veszi észre. Azt szeretném, hogy a lányaim olyan világban nőjenek fel, ahol nem jelent problémát az, hogy milyen nemű vagy, sem a fizetségben, sem az élet más területén” – tette hozzá.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top