Család

Tanévkezdés: már elkezdték kiszállítani az új tankönyveket

Mi más jelezhetné jobban a nyári szünet végének közeledtét, mint az, hogy elkezdődött a következő tanév tankönyveinek kiszállítása az iskolákba.

Szerdán indul a 2018-19-es tanév tankönyveinek kiszállítása az iskolákba. Az alaprendelések 12,5 millió tankönyve augusztus végéig érkezik meg az intézményekbe – közölte a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello).

Az iskolák március 15-én kezdték összeállítani a tankönyvrendeléseket, a Kello négy hónap alatt több mint 10 millió tankönyvet gyártatott le és a július 25-i határidőig le is szállították.

A Magyar Posta is segít a tankönyvek kiszállításában – MTI Fotó: Rosta Tibor

A tankönyveket saját eszközökkel, illetve a Magyar Posta közreműködésével szállítják, szerdán 215 iskolához érkeznek meg a tankönyvek. A pótrendeléseket augusztus 20-a után fogadja a Kello szeptember 15-ig, a kiszállítás szeptember utolsó hetétől kezdődik.

Azoknak a diákoknak – a 10., 11., 12. évfolyamon –, akiknek fizetniük kell a tankönyvekért, a fizetési határidő szeptember 15. vagy a kézhezvételtől számított 15 nap.

A szuloifelulet.kello.hu oldalon a szülők megnézhetik a gyereküknek rendelt tankönyvek listáját, illetve online fizetés is lehetséges.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top