Család

A nyolcadikról lógott a kisfiú, felmászott érte az apja – videó

A hős apuka előbb látott hozzá az életmentésnek, mint a rendőrök. A drámai mentési akciót mindenki ép bőrrel megúszta.

Ijesztő jelenet zajlott a kínai Guangdong tartomány egyik városában. Egy 7 éves kisfiú egyedül maradt a 8. emeleti lakásban, míg anyja elvitte a nővérét a nyári iskolába. Míg egyedül volt, valami zajt hallott a bejárati ajtónál, és azt hitte, valaki be akar törni a lakásba, ezért úgy döntött, az ablakon át kimenekül.

Mikor az anyja hazaért, ijedten tapasztalta, hogy a kisfia a lakás külső fémkorlátján csüng. „Nagyon ritkán szoktam otthon hagyni a gyerekeimet, mindig nagyon vigyázok rájuk, de most a kisfiam aludt, nem akartam felébreszteni, ezért egyedül hagytam, amíg a testvérét az iskolába vittem” – mondta el utólag az anyja, Huang asszony. Amint hazatért és látta, hol a kisfia, pánikba esett, és egyből felhívta a férjét, aki azonnal hazasietett a munkából, de előtte a rendőrségért telefonált.

Amikor kiérkeztek a rendőrök, a „szuperapu” már bevetette magát: mindenféle védőfelszerelés nélkül pillanatok alatt felmászott kívülről a nyolcadikra, ahol a kisfia csüngött. Közben a rendőrök bejutottak a nyolcadik emeleti lakásba, hogy annak ablakában vegyék át és emeljék be a kisgyereket.

A szemtanúk által készített videóban látható, amint Huang jobb kezével a korlátot fogja, ballal pedig az ablakhoz mászó kisfiát tolja. Az ablakban lévő rendőrök biztonságban behúzták a lakásba a gyereket, és a „Pókember” apuka is karcolás nélkül megúszta.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top