Család

Francia állampolgárságot kap az erkélyről lógó gyereket megmentő mali férfi

Az utcáról mászott fel a negyedik emeletre, hogy megmentse a négyéves kisfiút. Most önkéntes tűzoltó lesz Franciaországban.

Francia állampolgárságot kap és önkéntes tűzoltó lesz az a mali férfi, Mamoudou Gassama, aki két nappal ezelőtt megmentett egy balkonról lógó gyereket Párizsban – jelentette be hétfőn Emmanuel Macron köztársasági elnök. Az államfő a Facebook-oldalára feltett videón, amely a gyerekmentővel tartott találkozót mutatta, közölte, hogy minden hivatalos papírmunkát elvégeznek.

Fotó: Thibault Camus / POOL / AFP

Az esetről mi is beszámoltunk: Gassama szombaton Párizsban vette észre, hogy egy ház balkonján egy gyerek csimpaszkodik. A férfi az épület külső falán mászott fel a negyedik emeletre, és megmentette a lezuhanástól a négyéves kisfiút. A közösségi oldalakra felkerült videót azóta több mint 3 millióan látták.

Mamoudou Gassama barátaival éppen focimeccset nézett egy görög étteremben, amikor kiáltásokat hallott az utcáról.

Rengeteg embert láttam kiáltozni, az autók dudáltak. Kimentem, és láttam a gyereket, aki majdnem leesett a balkonról. Nagyon szeretem a gyerekeket, nem szerettem volna, hogy baja essék. Odafutottam, és felmértem, mi lehet a megoldás (…) hála Istennek megmentettem

– mondta a BFM hírtelevíziónak a hős férfi, aki néhány pillanat alatt eldöntötte, hogy nincs más megoldás, mint felmászni a gyerekért.

A rendőrség első vizsgálatai azt állapították meg, hogy a gyerek szülei nem voltak otthon, amikor a tűzoltók kiértek a helyszínre. A gyerek apját szülői kötelesség elmulasztásának gyanújával vették őrizetbe, a gyereket az ügyészség a gyermekvédelmi hatóság egyik befogadó intézményében helyezte el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top