Aktuális

Az utcáról mászott fel a negyedikre, hogy megmentsen egy kisgyereket – videó

Járókelő mentett meg egy negyedik emeleti balkonról kilógó gyereket Párizsban. A férfi a ház külső falán az erkélyekbe kapaszkodva mászott fel és kapta el a négyéves kisfiút, akinek az apját őrizetbe vették.

Elképedt járókelők vették fel Párizs egy északi kerületében szombat este az alig félperces jelenetet, amelyen az látszik, hogy egy férfi puszta kézzel mászik fel egy ház falán a balkonokba kapaszkodva egy gyerekért. A négyéves fiú a negyedik emeleti erkély korlátját szorítva az utca felé, kifelé függ.

A közösségi oldalakra felkerült videót azóta több mint 3 millióan látták, a gyereket megmentő férfiról hősként beszélnek a francia televíziók. „Szerencsére épp volt a környéken egy jó kondícióban lévő ember, akinek volt bátorsága felmenni a gyerekért” – mondták a tűzoltók, akiket szombat este 9 óra előtt riasztottak. Egy férfi is hívta a rendőröket, hogy panaszt tegyen a gyerek apjára.

A rendőrség első vizsgálatai azt állapították meg, hogy a gyerek szülei nem voltak otthon, amikor a tűzoltók kiértek a helyszínre. A gyereket megmentő férfit és a kisfiút egy közeli kórházba szállították rutinvizsgálatokra. A férfi a térdét fájlalta, a gyerek sokkos állapotba került, de már mindketten jól vannak – közölték a tűzoltók.

A megmentőt Mamoudou Gassamának hívják, pár hónapja érkezett Párizsba Maliból. Barátaival egy görög étteremben nézte a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjét, amikor kiáltásokat hallott az utcáról. „Rengeteg embert láttam kiáltozni, az autók dudáltak. Kimentem, és láttam a gyereket, aki majdnem leesett a balkonról – mondta a férfi a BFM hírtelevíziónak. – Nagyon szeretem a gyerekeket, nem szerettem volna, hogy baj történjen vele. Odafutottam, és felmértem, mi lehet a megoldás. Hála Istennek megmentettem.

A gyerek apját a rendőrség őrizetbe vette szülői kötelesség elmulasztásának gyanújával, a gyereket az ügyészség a gyermekvédelmi hatóság egyik befogadó intézményében helyezte el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top