Család

Beleesett a tengerbe, 10 órát töltött a vízben

Jógagyakorlatokkal és úszással tartotta ébren magát a vízben a brit turistanő, aki egy luxushajóról esett az Adriába.

Egész idő alatt énekelt és jógázott a brit nő, aki 10 órát töltött az Adriai-tengerben, míg a horvát parti őrség kimentette, miután egy óceánjáróról a vízbe esett. A 46 éves Kay Longstaff több mint 80 kilométerre lebegett a horvát partoktól, amikor megtalálták. „Csoda, hogy túlélte, a tengerjárón azt hitték, hogy meghalt” – mondta Lovro Oreskovics kapitány.

Az asszony a Velencébe tartó Norwegian Star óceánjáró hátsó fedélzetéről esett a tengerbe szombaton, röviddel éjfél előtt. A hajóról is a keresésére indultak, de nem találták azon a környéken, ahol a vízbe zuhant. Tíz órával később bukkant rá a horvát parti őrség hajója, amely egy pulai kórházba vitte, ahol egynapos kivizsgálásra tartották bent.

A kórház igazgatója szerint Longstaff komoly stresszen esett át, de mindent egybevetve egészséges. „Fiatal, egészséges és sportos nőnek látszik. Az mondta, egész idő alatt úszott, és magánál volt” – tette hozzá az igazgató.

A horvát kikötői hatóság illetékese a horvát közszolgálati csatornán arról beszélt, hogy az Adriai-tenger nyáron felmelegszik, ez is közrejátszhatott a szerencsés menekülésben. „Sok időt töltött a vízben, de az most elég meleg, így a túlélés esélyei jobbak” – magyarázta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top