Család

Nejének adta a veséjét

A Seattle-ben élő férfi a feleségének adományozta a veséjét, akivel már 30 éve él együtt. „Egy csapat vagyunk” – indokolta döntését Steve Kennedy.

Neje, Lesley már régóta policisztás vesebetegségben szenvedett, de az utóbbi időben annyira rosszabbodott az állapota, hogy az orvosok úgy ítélték meg, csak a vesetranszplantáció tudná megmenteni az életét. 

Forrás: FoxNews

A házaspár tavaly októberben ünnepelte a 30. házassági évfordulóját. Nagyon kétségbeestek, hogy találnak-e időben donort az asszony számára. „Nem egyszerű valakitől vesét kérni. Ez nem olyan, hogy mész az utcán, és leszólítasz valakit: elnézést, odaadná a veséjét?” – mondta el utólag a férj. Lesley kollégái és nővére is felajánlották a szervüket, de egyiküké sem passzolt, az idő pedig csak múlt. Erre Steve úgy döntött, hogy feleségének adja a veséjét – mint a vizsgálatokból kiderült, alkalmasnak is bizonyult.

Sikeres volt a pár héttel ezelőtti műtét „A vesémet, úgy tűnik, befogadta az új otthona, Lesley szervezete. Ez a legjobb dolog, amit az életemben tettem. Csodálatos ajándék, hogy szervet adományozhatsz, különösen, ha a nejednek” – vallotta be Steve, aki már odahaza lábadozik – akárcsak felesége.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top