Család

Kislánya megmentőjének adta az egyik veséjét az anya

A tűzoltó megmentette a lánya életét. Az anya pedig a férfiét.

Az amerikai Becca Bundy egyik kislánya, az akkor 1 éves Hadley 2016 augusztusában egy éjszaka rohamot kapott. Az anya a 911-et tárcsázta, a hívására pedig egy Bill Cox nevű tűzoltó válaszolt. A férfi, aki elsősegélynyújtást is tanult, azonnal a család otthonába sietett, és stabilizálta a kislány állapotát, még mielőtt a mentők kiérkeztek.

Két évvel később az asszony egy jótékonysági eseményen összefutott kislánya megmentőjével. A férfi egy zöld pólót viselt, a következő szöveggel: Bill vagyok, a veseelégtelenség végső fázisában, és vesére van szükségem.

Hamarosan kiderült, hogy Bill és Becca vércsoportja azonos. A nő úgy döntött, jelentkezik vizsgálatra, hogy adhat-e vesét Billnek. A tesztből kiderült, hogy alkalmas donornak.

A transzplantációra 2019 februárjában került sor. Bill megkapta Becca egyik egészséges veséjét.

Ma már mindketten jól vannak, és családtagként tekintenek egymásra.

„Ő az angyalom, megmentette az életemet és úgy gondoltam, ez a megfelelő ajándék a számára” – mondta Bill, aki saját kezűleg faragott egy kis angyalfigurát Beccának.

via

(A nyitókép illusztráció! Forrás: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top